501st Dutch Garrison komt!!!!

We hebben supergroot nieuws!! 

Van een vriend kregen we een heel bijzonder veiling item.

Een poppetje uit de serie Star Wars… Het betreft de R2KT. Wat is R2KT en wat is daar dan zo bijzonder aan?

We citeren uit “De Morgen”

In 2004 werd bij de Amerikaanse Katie Johnson een hersentumor vastgesteld. Toen bleek dat zijn dochter ongeneeslijk ziek was, kwam haar vader op het idee om een R2-droid te bouwen ter nagedachtenis van Katie. Als oprichter van de organisatie 501st Legion, een groep ‘Star Wars’-fans die de kostuums uit de films namaakt, wist Albin Johnson waar hij met zijn plan terecht kon. 

Op vraag van Albin en zijn familie begon de R2 Builders Club met de bouw van de droid R2-KT, een vrouwelijke versie van R2-D2 uit de films. Maar omdat de club vreesde dat de droid niet op tijd af zou zijn, werd de hulp ingeroepen van Andy Schwartz, een andere R2-bouwer. Hij verfde een van zijn droids op suggestie van Katies zusje Allie roze en stuurde R2-KT meteen op naar de familie Johnson. 

Toen Katie niet lang daarna overleed, ging R2-KT een eigen leven leiden.”

Het figuurtje R2- KT is in beperkte oplage gemaakt en wij mogen er dus een veilen (geschonken door Paul Boelens)

The 501st Dutch Garrison is de Nederlandse versie van de Amerikaanse 501st Legion. Zij zetten zich in voor goede doelen en komen op 5 oktober met een delegatie in kostuum naar Roermond om R2KT naar de veiling te brengen. Vanzelfsprekend kun je met hen voor een hele kleine vergoeding op de foto. Dat geld gaat dan weer naar KiKa natuurlijk. Dankjewel Paul Boelens en dankjewel 501st Dutch Garrison!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *