Beleidsplan “De baan op voor KiKa” 

Doel: voor KiKa

Onze Stichting wil minimaal één keer per jaar, rond het thema hardlopen, activiteiten organiseren om geld bij elkaar te brengen voor het goede doel en meer specifiek voor KiKa. KiKa zet zich in voor vernieuwend onderzoek en activiteiten op  het gebied van kinderkanker,gericht op minder pijn tijdens de behandelingen, meer genezing, en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.  Een initiatief dat we van harte ondersteunen.

Combinatie met sport en met Swift

Veel mensen doen in hun vrije tijd op hun eigen manier aan hardlopen. Maar veel hardlopers, joggers etc. hebben geen weet van  techniek, blessures voorkomen , sportvoeding, goede sportkleding en loopschoenen. Daar willen we samen met onze atletiekvereniging Swift iets aan doen door (potentiële) hardlopers op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met onze sport en tegelijkertijd geld op te halen voor het goede doel/KiKa. 

De stichting

Stichting De baan op voor Kika is opgericht door een aantal leden van Swift. Allen op zijn of haar manier en op zijn of haar nivo gepassioneerde hardlopers. De oprichters en bestuursleden willen op een positieve manier het enthousiasme voor hun sport inzetten voor het goede doel. Omdat we een en ander serieus en professioneel willen opzetten hebben wij deze stichting in het leven geroepen en hebben wij ook inmiddels de ANBI-staus aangevraagd. (Daarnaast zal het CBf certificaat aangevraagd gaan worden.) Bij een Anbi-status hoort publicatieplicht; het transparant op de website financieel verantwoorden van je activiteiten. Iets wat wij als onze plicht zien tegenover onze vrijwilligers, onze sponsoren en iedereen die ons op een of andere manier (financieel) steunt.  

Het event op 5 oktober

We zijn er trots op dat we inmiddels zo ver zijn dat we de organisatie voor ons eerste evenement dit jaar zo goed als rond hebben. In dit oprichtingsjaar gaan we op 5 oktober a.s. onder ons motto “De baan op voor KiKa”een hardloopclinic verzorgen waarbij iedereen kennis kan maken met onze sport. 

Er wordt voorlichting gegeven over (voorkoming van) sportblessures, kleding en schoenen en er is een sportmarkt met diverse stands. We houden een kleine veiling en een tombola met prijzen beschikbaar gesteld door diverse bedrijven, sponsoren en particulieren (zie onze website).

De dag wordt volledig georganiseerd met en verzorgd door vrijwilligers (veelal van onze vereniging Swift) die allen kosteloos hun bijdrage leveren. Alle stands, de feesttent, de lunch etc.  zijn geheel of gedeeltelijk gesponsord door bedrijven. We kunnen dan ook uit volle overtuiging stellen dat alle inkomsten naar Kika gaan zonder aftrek van significante kosten. Het belooft een in alle opzichten prachtige dag  te gaan worden met op het eind een mooi bedrag voor KiKa. 

Te zijner tijd zullen we uiteraard na afloop van de dag een financiële verantwoording op de website plaatsen.

Stichting De baan op voor Kika       
Roermondsestraat 2
6049AZ Herten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   KVKnr:  75389851
Fiscaalnr: 8602.64.026

Anbi-status:
De stichting is door de Belastingdienst erkend als Algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Voor u als deelnemer aan onze veiling kan dat betekenen dat u uw aankoop (gedeeltelijk) kunt aftrekken van de (inkomsten) belasting. Ook donaties die u aan ons doet zijn aftrekbaar

Bestuurleden:

Voorzitter: Sjra Puts

Secretaris: Ruud Bremmers

Penningmeester: Lianne van Avesaath

Gewone leden: John Stroeken, Mirte Sonntag, Henny Sonntag, Stéphanie Puts- Lebon, Monique Kerpen, Ed Latiers

Geen van de leden/ bestuursleden ontvangen vergoedingen voor hun werkzaamheden.

Wilt u meer weten over onze stichting?

Stuur een mailtje naar info@swiftvoorkika.nl